Telefon 0230-514557|dspsv@dspsv.ro

Februarie 2018

//Februarie 2018

Februarie 2018

Recomandări pentru zilele cu temperaturi scăzute:

În zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătatii recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Efectuare tratamente medicale la domiciliu:

Vă aducem la cunoștința că în urma discuțiilor din cursul zilei de astăzi cu furnizorii de servicii de îngrijiri la domiciliu cât și cu reprezentanții celor doua Servicii de Ambulanță Private din Suceava, am fost informați că aceștia asigură efectuarea unor acte medicale de bază (tratamente injectabile i.m., i.v., perfuzii, pansamente, etc.)  la domiciliul pacienților.

Aceste servicii sunt acordate contra cost, permanent, inclusiv noaptea, duminica și în timpul sărbătorilor legale; o parte din acești furnizori sunt în relații contractuale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, lista acestora fiind publicata pe site-ul CJAS Suceava.

Recomandam pacienților să acceseze aceste servicii astfel încat să fie evitate situațiile neplăcute de întrerupere a tratamentului prescris de medic.  Menționăm că serviciile din cadrul Spitalului Județean Suceava cat si Serviciul de Ambulanță Județean Suceava nu au obligația legală de a efectua aceste tratamente recomandate de alti medici.

În atenția colegilor fizioterapeuți:

Vă informăm despre apariția în Monitorul Oficial nr. 129/12.02.2018 a Hotarârii nr. 5 privind procedura de eliberare a autorizației de liberă practică pentru profesia de fizioterapeut.

Atragem atenția asupra faptului că Autorizațiile de liberă practică eliberate de instituțiile publice autorizate anterior apariției legii își încetează valabilitatea în termen de 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României,Partea I,a acestei hotărâri.

Datele de contact ale Colegiului Fizioterapeuților Suceava-Botoșani: Suceava,str. Universității, nr. 13, USV Complexul de natație și kinetoterapie, sala 209/201, email: cfiziosv_bt@yahoo.com; danelciuc_tadeus@yahoo.com,telefon: 0755/318925.

2018-08-27T10:29:35+00:00
Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Accept