Telefon 0230-514557|dspsv@dspsv.ro
Laborator2018-09-07T09:22:03+00:00

LISTA OFICIALĂ A ÎNCERCĂRILOR 2018

LABORATOR DIAGNOSTIC MICROBIOLOGIC

NOTĂ: * Încercări neacreditate RENAR
Nr. crt.Denumire analizăProdusTarif cf. Ord. M.S. nr. 208/2012 (lei)
IMUNOLOGIE
1HIV anticorpi anti HIV
- Elisa
- Test rapid
Sergratuit Program Naţional
2IgMHAV - anticorpi hepatita ASer- 50
- gratuit Program Naţional prin Secţia Boli infecţioase
3IgMHBc - anticorpi hepatităSer- 50
- gratuit Program Naţional prin Secţia Boli infecţioase
4AgHBS
antigen hepatită B
Ser40
5AcHCV
- anticorpi hepatită C
Ser60
BACTERIOLOGIE
6Exudat naso-faringianSecreţie nazală Secreţie faringiană25
- gratuit Program Naţional cu bilet de trimitere
7CoproculturăMaterii fecale35
8AntibiogramăTulpini microbiene izolate25
9*UroculturaUrină30
10Eficienţa sterilizăriiInstrumentar şi material moale medical25
11Menţinerea sterilităţiiInstrumentar şi material moale medical35
12Condiţii igienico-sanitare: -Tegumente- SuprafeţeUniţăţi medicale35

LABORATOR DIAGNOSTIC MICROBIOLOGIC

NOTĂ: * Încercări neacreditate RENAR
Nr. crt.Denumire analizăProdusTarif cf. Ord. M.S. nr. 208/2012 (lei)
BACTERIOLOGIA APEI
1.       NTG la 22 0 CApă potabilă
Apă minerală
20
2.       NTG la 37 0 CApă potabilă
Apă minerală
Apă de îmbăiere
20
3.       Escherichia coliApă potabilă
Apă minerală
Apă de îmbăiere
25
4.       Bacterii coliformeApă potabilă
Apă minerală
Apă de îmbăiere
25
5.       EnterocociApă potabilă
Apă minerală
Apă de îmbăiere
25
6.       PseudomonasApă potabilă
Apă minerală
Apă de îmbăiere
30
BACTERIOLOGIA PRODUSELOR ALIMENTARE
7.       * Drojdii şi mucegaiuriProduse alimentare18
8.       * EnterobacteriiProduse alimentare25
9.       * SalmonellaProduse alimentare30
10.    * Bacillus subtilisProduse alimentare40
EXPERTIZA CONDIŢIILOR DE IGIENĂ
11.    * Suprafeţe, RecipienţiUnităţi alimentare25
12.    * AeromicroflorăUnităţi alimentare30
13.    * Tegumente personalUnităţi alimentare40

LABORATOR CHIMIE SANITARĂ

NOTĂ * Încercări neacreditate RENAR
Nr. crt.Denumire încercareMaterial/produsTarif cf. Ord. M.S. nr. 208/2012 (lei)
1Determinarea clorului rezidual liberApă potabilă
Apă de îmbăiere
15
2Determinarea amoniuluiApă potabilă
Apă minerală
25
3Determinarea nitriţilorApă potabilă
Apă minerală
25
4Determinarea nitraţilorApă potabilă
Apă minerală
35
5*Determinarea indicelui de permanganatApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
25
6*Determinarea sumei de calciu şi magneziu(duritate)Apă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
25
7*Determinarea clorurilorApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
30
8*Determinarea pH-uluiApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
10
9*Determinarea conductivităţiiApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
10
10*Determinarea pesticidelor organoclorurateApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
230
11*Determinarea trihalometanilorApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
170
12*Determinarea turbidităţiiApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
10
13*Determinare metale AAS ( Fe, Mn, Pb, Cd)Apă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
50/element
14*Determinarea culorii, mirosului şi gustuluiApă potabilă
Apă de îmbăiere
Apă minerală
10 /parametru
15Determinarea conţinutului de umiditatePâine şi produse de panificaţie, Făină de grâu20
16Determinarea conţinutului de clorură de sodiu în alimentePâine şi produse de panificaţie25
17Determinarea acidităţii produselor alimentarePâine şi produse de panificaţie, Făină de grâu15
18Determinarea conţinutului de iodat de potasiu în sarea iodatăSare de bucătărie40
19*Analiza senzorialăProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
10
20*Determinarea concentratiei alcooliceProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
35
21*Determinarea alcoolului metilicProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
35
22*Determinarea porozităţiiProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
15
23*Determinarea glutenului umedProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
11
24*Determinarea indicelui de deformare al glutenuluiProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
15
25*Determinari refractometriceProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
12
26*Determinarea umiditatii, substanţei uscateProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
20
27*Determinarea grăsimiiProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
- metoda SoxhletProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
75
- metoda butirometricaProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
40
- metoda extracţiei simpleProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
30
28*Determinarea cenuşiiProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
45
29*Determinarea clorurii de sodiuProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
25
30*Determinarea acidităţii totaleProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
15
31*Determinarea conţinutului de zahăr totalProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
30
32*Determinarea substanţei proteiceProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
75
33*Determinarea alcoolului metilic prin spectroscopie de abs. molecularăProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
35
34*Determinarea nitriţilorProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
25
35*Determinarea nitraţilorProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
40
36*Identificare amidon
- în lapte - în produse de carne
Produse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
10
37*Teste de prospeţimeProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
– identificare amoniac liberProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
25
38*Concentraţia mustului primitiv , bereProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
30
39*Determinarea culorii, bereProduse alimentare
Băuturi nealcoolice
Băuturi alcoolice
12
Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Accept